Nova politička kriza u Crnoj Gori

Predsednik Vlade Zdravko Krivokapić najavio je pokretanje procedure smene ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina, saznaju Vijesti iz više izvora iz diplomatskih krugova i iz Vlade.

Više diplomatskih izvora je kazalo Vijestima da iz više ambasada razgovaraju sa Krivokapićem kako bi ga ubijedili da od toga odustane.

Postoje i spekulacije da će URA otkazati poverenje Vladi ako bude tražio smenu Brđanina i Sekulovića.

Predlog za razrešenje ministra premijer šalje Skupštini, dok se direktor UP postavlja i razrešava na predlog ministra unutrašnjih poslova.

Na Tviteru MUP-a je u 16:32 postavljena fotografija na kojoj su čelnici bezbjednosnog sektora, među kojima su potpredsednik Vlade Dritan Abazović, Sekulović i Brđanin sa porukom "snažan i uspešan tim".

Potom se na Tviteru oglasio i Abazović gde je čestitao Ministarstvu unutrašnjih poslova i menadžmentu Uprave policije na rezultatima "u složenim akcijama u cilju očuvanja mira i ustavnih prava građana."

"Nastavljamo timski. Idemo dalje, čeka nas još mnogo posla. Branimo nacionalne interese Crne Gore", napisao je Abazović na Tviteru.

Vanredna pres konferencija koju je Krivokapić najavio počela je sa zakašnjenjem.

Abazovic je juče u jednom neformalnom razgovoru sa novinarima rekao „Neću ih dati“, u kontekstu razgovora o mogućim smenama ministra i policijskog rukovodstva.

Autor: redportal.rs

#Krivokapić

#dritan ruši vladu

#ministra policije

#smenjuje