Mim poznate stranice Kartografija eksplodirao na mreži

Jučerašnje ustoličenje mitropolita Joanikija nesumnjivo je izazvalo eksploziju na kulturnom i političkom nivou, a dokaza u prilog tome ima i previše, budući da su na vest o ustoličenju reagovali predsednici i Srbije i Crne Gore, ali i brojni analitičari, novinari i ostali zvaničnici, čak i na evropskom i svetskom nivou.

Naravno, spektakularan način na koji su sveštenici SPC dovedeni na Cetinje je ostao kao jedan od najupečatljivijih događaja, tako da se njima mnogi bave. Između ostalog, čak je i poznata stranica na Fejsbuku pod imenom Kartografija, koja se inače bavi ozbiljnim sadržajem, objavila jedan mim koji je do suza doveo i njene pratioce, ali i mnoge druge.

Naime, objavljen je mim koji prikazuje sveštenike SPC kao sveštenstvo Kekistana (uz 2 dodatna lika 😄) koji se prevoze helikopterom, dok su osobe na barikadama predstavljene kao Plačljivi Vodžak (koji nosi naoko tradicionalnu kapu sa crnogorske narodne nošnje, ali sa dodatkom tzv. komita) i Plačljivi Zumer Vodžak (koji nosi - ustašku).

Administrator stranice Dušan Dačić je isti mim postavio i na svom Tviter profilu, a na oba mesta su oba za kratko vreme dobili na hiljade reakcija i urnebesnih komentara.

IZVOR: TW / @Duyo96

Šta drugo da kažemo nego - izgleda da je pravoslavlje definitivno bliže nebu nego što je ideologija ljudi koji prave barikade između sebe i drugih. Zar ne? 🤔

IZVOR: FB / @kartografijaD

Autor: redportal.rs

#kartografija

#pravoslavlje goes brrrr