ZLATNA je budućnost srpskog vaterpola 🥇

Mlada vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Italiju u finalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina rezultatom 10:8 i tako se popela na krov sveta.

Kako prenosi portal Kossev, ako je bilo dileme ili pitanja da li će selektor seniora Dejan Savić imati dostojne zamene za zlatne olimpijske lavove koji su se oprostili od reprezentacije ovoga leta - njihovi naslednici, juniori, odlučili su da sami daju odgovor.

Na skupu najboljih selekcija do 20 godina odigrali su turnir u vrhunskoj formi. U grupnoj fazi zauzeli su drugo mesto iza Španije, sa kojom su igrali nerešeno (6:6). Dok su protiv selekcija Češke (28:0), SAD (14:9) i Slovačke (15:0) demonstrirali moć.

Pravi test je došao kasnije, ali su juniori i u eliminacionim susretima ostali na visini zadatka redom pobeđujući Brazil (15:5), Hrvatsku (12:10) i Mađarsku (10:7) u polufinalu.

Heroji reprezentacije Srbije na putu ka zlatu bili su Marko Radulović i Stefan Branković, čijim poenima je Srbija stekla nedostižnu prednost, a velike zasluge za trijumf sastava koji sa klupe predvodi Uroš Stevanović, trener Radničkog iz Niša, imao je i Nemanja Stanojević, koji je postigao dva gola na samom početku meča.

Autor: kossev.info

#Do 20 godina

#Italija

#Juniori

#Pobeda

#dejan savić

#naslednici

#vaterpolo

#šampioni sveta