Tviter testira funkciju bezbednog režima kako bi utišao zloupotrebu 🤔🤔

Tiviter pokreće funkciju za koju se nada da će pomoći u suzbijanju zloupotrebe i trolovanja, što je oboje postalo veliki problem za platformu.

Sigurnosni način će označavati račune koristeći primedbe mržnje ili one koji bombarduju ljude nepozvanim komentarima i blokirat će ih na sedam dana.

Ova funkcija će automatski raditi kada se omogući, skidajući teret sa korisnika da se nosi sa neželjenim tvitovima.

U početku će biti testiran na maloj grupi korisnika.

Ova funkcija se može uključiti u postavkama, a sistem će proceniti i sadržaj tvita i odnos između autora tvitera i replikatora. Nalozi koje prati korisnik ili sa kojima često komunicira neće se automatski blokirati.

Kati Minšal, šefica javne politike Tviter u Velikoj Britaniji, rekla je: - Iako smo učinili veliki napredak u pružanju ljudima veću kontrolu nad svojim bezbednosnim iskustvom na Tviteru, uvek se mora učiniti više. -

- Uvodimo bezbedni režim; funkciju koja vam omogućava da automatski smanjite ometajuće interakcije na Tviteru, što zauzvrat poboljšava zdravlje javnog razgovora. -

Foto: Pixabay.com/Edar

Kao i druge platforme društvenih medija, Tviter se oslanja na kombinaciju automatizovane i ljudske umerenosti.

Iako nikada nije zvanično rečeno koliko moderatora koristi, izveštaj njujorške poslovne škole NIU Stern za 2020. godinu sugeriše da ih ima oko 1.500 da se nosi sa 199 miliona korisnika Tvitera dnevno.

Nedavna studija o govoru mržnje koju je napravila Facts Against Hate u ime finske vlade otkrila je da je Tviter - najgori od tehnoloških divova - kada je govor mržnje u pitanju.

Odgovor je, prema autorki studije dr Mari-Sanna Paukkeri, upotreba sistema veštačke inteligencije koje su ljudi obučavali.

- Postoji toliko mnogo različitih načina da se kažu loše stvari, a raketna nauka je da izgradi alate koji to mogu uočiti - , rekla je ona.

Jednostavno isticanje određenih reči ili fraza, tehnika na koju se oslanjaju mnoge društvene mreže, nije bila dovoljna, dodala je ona.

Uporedo sa suočavanjem sa zloupotrebom na platformi, Tviter je postao odlučniji u borbi protiv dezinformacija. U avgustu je sklopio partnerstvo sa Reutersom i Associated Pressom kako bi razotkrio lažne informacije i zaustavio njihovo širenje.

Ranije je predstavio Birdwatch, sistem za moderiranje zajednice, koji je dozvoljavao volonterima da označe tvitove za koje smatraju da su netačni.

Autor: Redportal.rs

#Twitter

#društvena mreža

#ograničenja