Iz kompanije su rekli da je najveći prioritet Viz era je zdravlje i bezbednost njihovih putnika i zaposlenih

Avio-kompanija Viz er objavila je danas da će vakcinacija protiv koronavirusa ili redovno antigensko/PCR testiranje svoje letačke i kabinske posade, biti obavezno od 1. decembra 2021. godine. Iz kompanije je poručeno da Viz er primenjuje ovu politiku u okviru svoje obaveze da štiti zdravlje i bezbednost svojih putnika i posade, kao i podrške nesmetanom obavljanju letova u dugoročnom smislu.

Viz er uvodi vakcinaciju za sve svoje letačke i kabinske posade ili redovno antigensko/PCR testiranje u posebnim slučajevima u skladu sa istraživanjima koja potvrđuju uspešnost vakcina kao najboljeg raspoloživog oblika zaštite od koronavirusa.

- Najveći prioritet Viz era je zdravlje i bezbednost naših putnika i zaposlenih. Naša je odgovornost da zaštitimo posadu i putnike u avionu smanjivanjem rizika od koronavirusa, a vakcine u tome imaju ključnu ulogu - izjavio je generalni direktor Viz er Grupe Jožef Varadi.

Ova kompanija je još na samom početku pandemije prva uvela stroge zdravstvene i bezbednosne mere u cilju zaštite i putnika i posada i tako obezbedila najsanitarnije moguće uslove i podržala fizičku distancu.

Viz er je jedna od prvih evropskih avio-kompanija koja dodatno unapređuje mere zaštite ovom politikom, koja će biti sprovedena u skladu sa podrškom lokalnih vlasti i zdravstvenih institucija u svim Viz erovim bazama, navodi se u saopštenju.

Autor: redportal.rs

#aviokompanija

#koronavirus

#vakcinacija

#viz er