Iskusni levi bek potpisaće novi ugovor sa klubom

U smiraj burnog prelaznog roka levi bek je u Crvenoj zvezdi glavna tema. Naime, srpski šampion već bezmalo 2 sezone traga za igračem na tržištu koji bi bio dostojna zamena za Milana Rodića na poziciji levog beka, u trenucima kada je njemu potreban odmor. Međutim, rukovodstvo kluba u tome nikako ne uspeva.

Delovalo je početkom ovog leta da je Rodić preumoran i prezasićen od konstantnog igranja i da će potražiti novu sredinu u toku prelaznog roka. Međutim, Zvezda je ubedila Rodića da ostane i obećali su mu da će mu dovesti zamenu. Na radaru su trenutno Iranac Milad Mohamedi i Andre Bjorkan iz Bodo Glita.

Međutim, od dovođenja rezervnog važnije je osigurati ostanak startnog levog beka. Naime, postoje indicije da je Crvena zvezda ponudila bivšem igraču Zenita ugovor do 2025. godine. Ukoliko prihvati, to znači da bi ovaj 30-godišnjak praktično do kraja karijere igrao u crveno-belom dresu.

Rodiću postojeći ugovor ističe sledećeg leta, tako da bi, ukoliko ne potpiše novi ugovor, iz Zvezde mogao otići za godinu dana bez obeštećenja. Zbog toga, ali i zbog toga što se ne može naći adekvatna zamena na tržištu, čelnici Crvene zvezde rešili su da ga nagrade novim ugovorom i pokažu potpuno poverenje u iskusnog beka.

Rodić je u Crvenoj zvezdi od 2017. godine, kada je u redove crveno-belih došao iz Krila Sovjetova. Od tada je ovaj povremeni reprezentativac Srbije postao jedan od stubova ekipe sa kojom je 2 puta igrao Ligu šampiona i 3 puta Ligu Evrope. Mnogo stvari se u Crvenoj zvezdi promenilo u poslednje 4 godine, ali Rodić je bio i ostao kraj leve aut linije, doprinoseći svim istorijskim uspesima koje je Zvezda postigla u tom periodu.

Autor: redportal.rs

#rodić

#rodića

#zvezda

#zvezdi

#zvezdu