Ovo će biti Dimićeva deveta uloga u američkim filmovima i ukupno 87. rola na velikom i malom ekranu

Srpski glumac sa karijerom u Americi Željko Dimić, ili Džek Dimič kako ga znaju u Holivudu, rekao je Tanjugu da je dobio prvu glavnu ulogu u američkom filmu Among the Ashes, čije će snimanje početi sredinom oktobra i trajaće do kraja novembra u Ohaju i Pensilvaniji.

Ovo će biti Dimićeva deveta uloga u američkim filmovima i ukupno 87. rola na velikom i malom ekranu, i kako je otkrio, sada se dešava da prvi put glumac sa naših prostora ima glavnu ulogu u holivudskom filmu, a da igra rođenog Amerikanca.

Zaplet budućeg trilera je sledeći - bogati biznismen krije strašnu tajnu na tavanu svog doma, ali kad mlada domaćica zapreti da će ga razotkriti, on ubrzo shvata da bi njene aktivnosti mogle imati fatalne posledice.

Džek Dimič tumači ulogu Prestona Aša, bogatog veleposednika iz države Konektikat, koji je umešan u pranje novca, kao i u ubistvo žene sa kojom je bio u vezi.

Oženjen je sa Kit Eš, koju glumi Deniz Ričards, poznata iz ranijih hit filmova Divlje strasti, Svemirski vojnici i iz serijala o Džejmsu Bondu Svet nije dovoljan, a bivša je supruga holivudske zvezde Čarlija Šina.

Reditelj i scenarista je Stjuart Altman, debitant na polju dugometražnog igranog filma, koji je do sada imao iskustva u dokumentarcima i kratkim igranim ostvarenjima.

Kako je rekao za agenciju Tanjug, Dimič trenutno boravi u Beogradu gde snima domaću verziju čuvene američke TV serije Dinastija od 220 epizoda, za produkciju Emotion, sa kojima je već sarađivao na srpskom odgovoru holivudske bolničke serije Urgentni centar (E. R.).

IZVOR: YT / Goran Stamenkovic

Tu se ne završavaju projekti na domaćem terenu veoma angažovanog glumca, jer u Srbiji snima i drugu sezonu krimi serije Klan autora Bobana Skerlića, a čeka ga i novi domaći film Kofer reditelja i scenariste Bojana Andrejeka, gde igra i Frano Lasić.

Tokom jula u SAD je premijerno prikazana apokaliptična TV serija Revolveraš Bili Kejn, kao i ratni epski film Gvozdeni krst: Put u Normandiju, gde takođe igra Dimič.

U veoma tesnom kalendaru, upisani su i novi projekti u narednom periodu koji tek čekaju američko-srpskog glumca, kao što je američka serija Dopamin, film 223 Wick, čak i indijska drama Rocketry: The Nambi Effect.

Snimio je još dva domaća filma, čije se premijere čekaju već neko duže vreme - Ključ Marka Sopića (igraju još Radivoje Raša Bukvić, Ljubomir Bandović, Branimir Bane Popović i pokojni - Boris Komnenić) i Volja sinovljeva Nemanje Ćeranića, u kome glume Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Svetozar Cvetković.

Džek Dimić je 5. avgusta imao uživo susret sa beogradskom publikom kada je izveo monodramu Oj, živote Josipa Pejakovića u novom letnjem pozorištu Teatrijum u Kapetan Mišinom zdanju.

Taj komad je već igrao u Beogradu pre pandemije na scenama KC Grad i kluba Polet.

U eri hiper produkcije domaćih serija, Dimič je već igrao u nekoliko naslova (Vojna akademija, Državni službenik, 12 reči), ali i u regionalnim (Konak kod Hilmije) i američkim serijalima snimanim u Srbiji (Predstraža).

Glumac je već dve decenije na radu u Americi gde gradi karijeru, koju je počeo u nezavisnom američkom filmu Tri sata ujutru (2001) Li Dejvisa, uz Denija Glovera, Pem Grir i Sergeja Trifunovića.

Poslednjih godina Dimič je gostovao u mnogim popularnim američkim TV serijama koje redovno prati i voli publika u Srbiji: Mesto zločina, Red i zakon: Odeljenje za specijalne žrtve, Plava krv, Havaji 5-0, Blacklist, Sleeper Cell, Chuck, Burn Notice, Undercovers, i Limitless.

Autor: Tanjug

#among the ashes

#jack dimich

#željko dimić