Isprobajte ove HUB

Hyper i Satechi USB-C čvorišta koštaju između 50 i 80 dolara.

Tanki, elegantni izgled novih iMac računara Apple sa M1 izgleda sjajno- sve dok ne budete morali da opipavate zadnju stranu mašine da biste USB priključkom priključili spoljni uređaj, fleš memorijsku karticu ili bezbednosni ključ. Nova USB čvorišta iz Hyper i Satechi, međutim, pričvršćuju se za dno mašine tako da dobijete pregršt portova na pristupačnijem mestu.

Hyper je u ponedeljak najavio dva modela, HyperDrive 5-u-1 čvorište od 50 USD i 80 USD HyperDrive 6-u-1 čvorište. Prvi ima dva USB-C porta i tri USB-A porta starijeg stila, od kojih jedan nudi snagu od 7,5 V za punjenje. Drugi nudi jedan USB-C port, jedan utor za SD karticu, jedan utor za MicroSD karticu, dva USB-A porta, jedan od njih sa punjenjem od 7,5 V i HDMI port na zadnjoj strani. Obojene prednje ploče odgovaraju novim iMac -ovima, rečeno je u Hyper.

Satechi USB-C Clamp Hub od 55 USD, najavljen ranije u avgustu i isporučen u septembru u srebrnoj boji, ima tri USB-A porta, jedan USB-C port i slotove za SD i MicroSD kartice. Opcija plavih tonova stiže u oktobru.

Tanki laptopovi i računari su odlični, ali gubitak portova ima cenu za ljude koji imaju periferne uređaje. Tehnologija bežične komunikacije mnogo pomaže-novi štampači se ovih dana povezuju preko Wi-Fi-ja, a ne USB-a-ali ne pomažu toliko kada morate da priključite rezervni čvrsti disk ili napunite telefon.

Dobra vest je da USB postaje sve brži i sposobniji, što sada odgovara brzinama Intelovih Thunderbolt konektora. To umanjuje kaznu korišćenja spoljnih uređaja kada vaš laptop ili radna površina nema ugrađeno ono što vam je potrebno.

Autor: Redportal.rs

#Apple M1

#IMAC

#USB hub

#USB ČVorište