Šef avganistanske policije je potvrdio da je u eksploziji poginulo dete

Novi napad dogodio se danas u Kabulu kada je u poslepodnevnim satima raketa pogodila kuću udaljenu nekoliko kilometara od Međunarodnog aerodroma u glavnom gradu Afganistana.

IZVOR: TW/@irohitr

Prema prvim informacijama lokalnih medija i dopisnika britanskih medija, raketa je pogodila kuću u naselju Khajeh Baghra koje je udaljeno nekoliko kilometara severno od Međunarodnog aerodroma gdje su se u četvrtak dogodile dve eksplozije.

Šef avganistanske policije je potvrdio da je u eksploziji poginulo dete. Takođe, u ovom trenutku nema potvrda o tome ko je izveo napad s obzirom da lokalni novinari prenose kako su raketne napade u Kabulu prethodnih godina izvodili kako pripadnici terorističke grupe ISIL-K, tako i talibani.

IZVOR: TW/@SecKermani

Ono što je indikativno jeste da napad dolazi samo dan nakon što je predsednik SAD-a Džo Bajden izjavio kako je novi napad u blizini Međunarodnog aerodroma u Kabulu moguć u narednih 24 do 36 sati što svakako otežava okolnosti evakuacije preostalih građana, ali i stranih državljana iz ove azijske zemlje.

Prethodna dva napada u Kabulu izvršili su pripadnici grupe ISIL-K u četvrtak u kojima je stradalo više od 170 osoba uključujući i 13 američkih vojnika.

Autor: redportal.rs

#Avganistan

#kabul

#napad