Slonovi dobijaju svoju biometrijsku ličnu kartu 😊

Slonovi u zatočeništvu na Šri Lanki dobiće svoju biometrijsku ličnu kartu, a njihovim jahačima zabranjuje se konzumacija alkohola na poslu, kako se navodi u novom zakonu o zaštiti životinja te ostrvske države.

Mnogi bogati stanovnici Šri Lanke kao i budistički monasi imaju slonove kao kućne ljubimce kako bi pokazali svoj prestiž, a zbog učestalih prijava o lošem tretmanu prema tim životinjama donet je niz novih mera.

Naime, uvedene su stroge regulacije rada sa slonovima, kao i obaveza njihovog dnevnog kupanja u trajanju od 2 i po sata. Službeni podaci pokazuju da na Šri Lanki ima oko 200 slonova u zatočeništvu, dok ih je na slobodi oko 7500.

Svi vlasnici slonova moraju imati njihove lične karte s ispisom njihove DNK. Zabranjuje se rad beba slonova i njihovo odvajanje od majki. Slonovi zaposleni u drvnoj industriji više ne smeju raditi duže od 4 sata, a zabranjuje se i rad noću.

Više se ne smeju koristiti u filmovima, osim u vladinim produkcijama i pod strogim veterinarskim nadzorom. U turizmu se zabranjuje jahanje slona više od 4 osobe, a oni koji ih jašu više ne smiju piti alkohol.

Vlasnici slonove moraju slati na pregled svakih 6 meseci. Onima koji će kršiti novi zakon slonovi bi mogli biti oduzeti, a preti im i kazna od 3 godine zatvora. Hvatanje divljih slonova na Šri Lanki je kažnjivo smrću, ali optužnice su retke.

pročitajte još

PAS ugrizao ŽENU I DETE

Autor: redportal.rs

#jahanje

#jahanje slonova

#slkoholisano stanje

#slon