Vakcinisano manje od 50% stanovništva

Nakon što je u Gradskoj kući u Rumi održana sednica Štaba za vanredne situacije, donet je zaključak o uvođenju vanredne situacije na teritoriji opštine, s obzirom na to da se dnevno beleži i do 60 pozitivnih pacijenata na COVID-19.

Kako je istakao predsednik Opštine Ruma i komadant Štaba za vanredne situacije Slađan Mančić, to je ona brojka koja je po preporuci Zavoda za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice, ali i Kriznog štaba na republičkom nivou, brojka za proglašenje vanredne situacije u ovoj opštini.

Broj vakcinisanih građana u opštini Ruma i dalje iznosi manje od 50%, te nadležni apeluju na vakcinaciju, ističući da će od danas biti pojačana kontrola nadležnih inspekcija, piše NS uživo.

Dok traje vanredna situacija u opštini Ruma, na snazi su mere koje su bile propisane u ranijim talasima korone, maske su obavezne u zatvorenom prostoru, ugostiteljski objekti rade propisanim kapacitetom, odnosno, 30% kapaciteta u zatvorenim i 50% kapaciteta u otvorenim objektima, a u naredna 3 dana pod znakom pitanja je i održavanje sledećeg rumskog vašara.

Autor: Blic.rs

#ruma

#vakcinacija

#vanredno stanje