U Policijskoj upravi je saopšteno da je sve ovo uradio namerno, nakon čega je lišen slobode. 🤔

Trebinjac Duško Ž. iz sela Kremeni Do, kod Trebinja zapalio je porodičnu kuću, deo štale i putnički automobil zastava 128, a potom napao i vatrogasce iz Gacka, koji su došli u ispomoć trebinjskim kolegama u gašenju požara na ovom rejonu, pišu Nezavisne novine, a prenosi TrebinjeLive.

U Policijskoj upravi Trebinje je saopšteno da je sve ovo uradio namerno, nakon čega je lišen slobode.

Sve se dešavalo u utorak popodne oko 18 časova, dok je u rejonu ovog i drugih trebinjskih sela na jugu opštine besnio požar, iako nije ugrožavao kuće u Kremenom Dolu.

- Vatra nije bila došla do Kremenog Dola, već je požar buktio na oko dva do tri kilometra daleko od sela, u brdima i na nepristupačnom terenu, ali smo se mi obreli u ovom selu jer nam je s gašenja u cisterni ostalo vode i nismo je želeli prosuti, već smo svratili kod jednog seljana koji zbog suše nije imao više vode u čatrnji, kako bismo mu barem malo pomogli, ali je baš u tom momentu planula kuća njegovog komšije i jedan deo štale, za šta ćemo kasnije saznati da je to učinio vlasnik - kaže komandir Vatrogasne jedinice Gacko Aleksa Vučković.

Napominjući da su odmah cisternu prebacili do objekata u plamenu, razvukli vatrogasna creva i vodom namenjenom komšiji počeli gasiti vatru, Vučković kaže da ni Duško Ž. oko toga nije pravio probleme, da bi u jednom momentu došao s ručnom testerom i krenuo na vatrogasce, koji su, kako objašnjava, bili prinuđeni da ga zaustave vodenim šmrkovima.

- Nakon toga se on povukao, ali je ubrzo došao do vozila i krenuo testerom da seče creva pa smo bili prinuđeni da se borimo i s vatrenom stihijom i s napadačem, što je trajalo sigurno oko sat vremena, dok nije stigla policija, koju smo pozvali, pa su ga oni poveli sa sobom - dodaje dalje Vučković.

U celoj ovoj zbrci je, kako se priseća, Duško Ž. pominjao neke nedefinisane i nerazumljive stvari i napravio veliku štetu, jer je iskidao pet-šest vatrogasnih creva koja su poprilično skupa.

Kakav je povod bio za ovakvu reakciju, niko pouzdano ne zna, jer vatra nije pretila ni selu, ni Duška Ž. kući, što su utvrdili i trebinjski vatrogasci, koji su samo sat vremena prije Gačana bili u Kremenom Dolu i uverili se u stanje na terenu.

Do Duška Ž. novinari nisu mogli doći jer je noć između utorka i srede proveo u policijskim prostorijama za zadržavanje, a u sredu u toku dana je trebalo da da izjavu na pomenute okolnosti, zajedno sa ostalim svjedocima.

Budući da je o događaju odmah obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koji je navedeni događaj okvalifikovao kao krivično delo izazivanje opšte opasnosti, nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv Duško Ž. će biti podnesen i zvanični izveštaj o izvršenom krivičnom delu.

Autor: Trebinje Live

#Gacko

#Hercegovina

#Kremni do

#Trebinje

#požari