Tek što je pušten na slobodu, ponovo je nasrnuo na komšiju

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv R. Č. (59) iz Aleksinačkih Rudnika, koji se tereti da je u ovom naselju pre pet meseci nožem izbo svog komšiju Srđana Stojkovića (40) jer je navodno dobacivao njegovoj devojci, piše Blic.

Optuženi je već robijao za pokušaj ubistva koje mu se i ovoga puta stavlja na teret, jer je pre deset godina probao da liši života tridestosmogodišnjeg komšiju B. P. nakon svađe i tuče u kafani kada ga je ubo nožem u stomak.

Tek što je pušten na slobodu, ponovo je nasrnuo na komšiju, ovoga puta na Srđana.

Incident se dogodio 12. marta ove godine, oko 17.30 , u ulici Baneta Savića, kada je R. Č. prišao do komšijskog dvorišta u kojem je sa dvojicom komšija bio i Srđan i upitao ih: - Ko mi je gledao devojku, ko je dobacivao?

Kako su ranije ispričala dvojica komšija koji su bili sa Srđanom i posvedočila incidentu, u početku nisu ozbiljno shvatili svog pomahnitalog komšiju R. Č. budući da živi sam otkako su ga supruga i sin napustili i da nema devojku, ali se on tada približio i nastavio svađu sa Srđanom koga uopšte nije poznavao.

Kako piše u optužnici, upitao ga je: - Ko si bre ti, ajde beži odavde!

Srđan mu je na to kazao da tu živi i upitao ga: “A ko si ti” nakon čega je R. Č. otišao do kuće po nož uz pretnju: “E sada ćeš da vidiš ko sam ja”.

- Tada je okrivljeni otišao do svog stana, uzeo običan, metalni, kuhinjski nož iz escajga, istrčao na ulicu sa nožem skrivenim u desnoj ruci, iznad nadlanice, dotrčao do oštećenog, koji je mahinalno podigao ruke u vazduh, te ga najpre udario levom rukom po podignutim rukama, a zatim mu nožem naneo ubodnu ranu prednje strane vrata, sa rascepom zida gornjeg dela dušnika i sa otvaranjem leve polovine grudne duplje, uz prodor vazduha u grudnu duplju i potkožna meka tkiva vrata i grudnog koša, duž pravca pružanja kanala rane odozgo naniže, od napred prema nazad i sdesna u levo, koja se povreda kvalifikuje kao teška telesna povreda opasna po život - stoji između ostalog u optužnici.

Nakon toga je jedan od komšija povukao Srđana nazad, dok je drugi drvenom motkom naneo više udaraca napadaču po glavi i telu i time prekinuo napad i sprečio ga da nanese još koju povredu oštećenom.

- Zbog toga je delo ostalo u pokušaju, nakon čega je oštećeni podvrgnut hitnoj hiruškoj intervenciji u UKC Niš, kojem je postavljena trahiostomija i toraksodrenaža, kako bi mu bilo omogućeno da diše, jer je ustanovljeno da ima vazduh u plućima i sredogruđu, te je zadržan na bolničko lečenje. Okrivljeni je lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Niš - PS Aleksinac, pri čemu je bio uračunljiv i mogao je da upravlja svojim postupcima, te bio svestan zabranjenosti i protivpravnosti svog dela, a hteo je njegovo izvršenje, čime je učinio krivično delo ubistva u pokušaju - piše u optužnici.

Optuženi R. Č. je i pre deset godina pokušao da ubije tada tridestosmogodišnjeg komšiju B. P.

Autor: Blic

#Aleksinački Rudnici

#Srđan Stojković

#UBISTVO

#ljubomora