Jedino je znanje vredno

Najstarija organizacija Srba u Hrvatskoj, Srpsko privredno društvo Privrednik iz Zagreba, u protekloj školskoj godini stipendiralo je ukupno 80 talentovanih učenika i studenata iz svih krajeva Hrvatske, ponajviše iz zapuštenih i ekonomski nerazvijenih krajeva.

Uoči početka nove školske godine, kao i do sada, Privrednik intenzivno prikuplja sredstva za stipendiranje talentovanih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti. Godišnja stipendija za jednog učenika iznosi 5.000 kuna (oko 700 evra) i 10.000 kuna (oko 1.300 evra) za studenta.

Ove godine, u svrhu prikupljanja sredstava za stipendiranje, Privrednik je pokrenuo i javnu kampanju Oslonac mladima u koju su se već uključile poznate javne ličnosti: Momčilo Bajagić Bajaga, Goran Bogdan, Voja Brajović, Svetlana Bojković, Ida Prester i Nikola Pejaković.

Svi oni pozivaju dobre ljude koji prepoznaju važnost obrazovanja i ulaganja u mlade ljude, da pomognu Privrednik u ovoj važnoj dobrotvornoj misiji 

U ovoj akademskoj godini Njegova Svetost će putem Privrednikovog fonda Vladimir Matijević školovati čak 10 odličnih studenata sa različitih fakulteta i iz različitih krajeva Hrvatske.

pročitajte još

DROGIRANA ZA VOLANOM

Autor: RTV

#Pomoć

#Srbija

#patriajrh