Etnički motivisan napad na Srbe ili dečija tuča prema Kosovskoj policiji?

Kako prenosi portal Kossev, jedanaestogodišnji M. S. srpske nacionalnosti poveređen je danas u fizičkom kontaktu u Kamenici i medicinski zbrinut u Domu zdravlja u tom mestu. Informaciju su potvrdili i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i portparol Kosovske policije Ismet Hašani, ali se, međutim, u potpunosti razlikuju informacije o pozadini i kvalifikaciji slučaja.

Kancelarija za KiM navodi da je dečaka "bez ikakvog povoda napala grupa starijih Albanaca i nanela mu povrede po licu". Dečak, inače učenik petog razreda osnovne škole "Desanka Maksimović", je hospitalizovan u bolnici u Kosovskoj Kamenici i pored fizičkih povreda, pretrpeo je ogroman stres. Prema rečima njegovog oca, dečak je išao u prodavnicu što čini svakog dana, međutim po povratku ga je napala grupa huligana i vređala na albanskom jeziku.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružiće svu raspoloživu pomoć porodici povređenog dečaka i obezbediti najbolju moguću negu:

Mihajlo je napadnut samo zato što nosi srpsko ime i prezime i govori srpskim jezikom. On je žrtva obesti ekstremista koji gaje otvorenu mržnju prema svemu srpskom i žele etnički čisto Кosovo i Metohiju. Za takvo ponašanje dobijaju otvorenu podršku Prištine koja politikom nekažnjavanja ide na ruku izgrednicima. Njegove povrede i stres koji je doživeo sramota su pre svega međunarodne zajednice za koju ne postoje srpske suze i muka koju naši sunarodnici svakoga dana doživljavaju deklarišu se kao uzredni incidenti. Neka pitaju Mihajla ili njegove drugare i roditelje kako se posle ovog napada osećaju?

Međutim, iz policije stižu druge informacije. Potvrđujući da se slučaj dogodio, portparol Kosovske policije za region Vitine Ismet Hašani navodi da je u pitanju dečija svađa:

Prema policijskim informacijama, dete se igralo u parku ispred svog stana u Kamenici, sa dva jedanaestogodišnja deteta, kada su se oni potukli sa svojim vršnjakom.

Autor: kossev.info

#11 godina

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Kosovska Kamenica

#albanci

#dete

#napad

#Šiptari