Samnjte ometanje tokom sastanka

Google Meet će vam uskoro reći kada misli da stvarate eho u pozivima, objavio je Google u blogu objavljenom u ponedeljak. Trenutno je teško znati stvarate li iritirajući eho za učesnike sastanka, osim ako oni prekinu sastanak da vam to kažu. Nova Google proaktivna upozorenja trebalo bi stoga da pomognu umanjivanju patnje svih.

Google kaže da Meet već kontroliše zvuk kako bi uklonio eho. Ali ne može uzeti u obzir sve konfiguracije zvučnika i mikrofona udaljene radne površine koje rezultiraju vraćanjem zvuka u poziv.

Novo eho upozorenje pojavljuje se i kao crvena tačka na interfejsu Meet, kao i kao obaveštenje i kao tekstualno upozorenje. Klikom na obaveštenje možete pronaći korake za otklanjanje eha, uključujući isključivanje mikrofona, smanjenje jačine zvuka zvučnika ili prelazak na slušalice.

Google kaže da se nova upozorenja o odjeku sada objavljuju za korisnike Google Workspace i G Suite Basic i Business. Uvođenje će potrajati do 15 dana. Upozorenja su podrazumevano uključena i ne zahtevaju intervenciju administratora da bi se omogućila.

Autor: Redportal.rs

#Google

#Google meet

#poboljšanje

#sastanci