Vatrogasci privode kraju pripreme kako da ga suzbiju 🚒🧯

Komandir trebinjske Vatrogasne stanice Zdravko Kašiković rekao je za Srnu da se požar u Trebinju približava kućama u selu Zupci koje za sada nisu ugrožene:

U Trebinju se požar približava kućama u selu Zupci koje za sada nisu ugrožene, a vatrogasci se spremaju za akciju da suzbiju vatru. Požar iz sela Uvjeće koji je izbio tokom noći, verovatno izazvan ljudskim faktorom, sada se nošen vetrom proširio i primakao kućama u zaseoku Podkraj na Zupcima.

Kako prenosi Telegraf, on je dodao da je požar još visoko iznad kuća, a da trebinjski vatrogasci privode kraju pripreme kako da ga suzbiju. 🚒🧯

- Na području Bileće aktivan je požar na nepristupačnom terenu između sela Kuti i Simijova, koji bilećki vatrogasci za sada samo prate, a ostali požari su ugašeni - izjavio je komandir bilećke Vatrogasne jedinice Radomir Radmilović, prenosi Tanjug.

U Gacku je takođe aktivan jedan požar između sela Brestice i Zagradci, koji je pod kontrolom i koji gatački vatrogasci stalno nadziru jer ne mogu još da ga gase zbog nepristupačnog terena, rečeno je Srni u Teritorijalnoj vatogasno-spasilačkoj jedinici Gacko. 🚒🧯

Autor: telegraf.rs / redportal.rs

#Požar

#Trebinje

#Vatrogasci