Jedni druge bacaju u more

Turistička sezona u Hrvatskoj iznad je svih očekivanja, ali nažalost ružne scene stižu sa ostrva Hvara. Hrvatski mediji objavili su nekoliko videa na kojima se lokalni stanovnici svađaju, naguravaju i tuku zbog gostiju na hvarskoj rivi.

Iako je Dalmacija puna i turista ima na sve strane, izgleda da je na Hvaru borba za svakog gosta.

View this post on Instagram

A post shared by Jutarnji.hr (@jutarnji.hr)

IZVOR: jutarnji.hr

- Sve se ovo dogodilo poslednjih nekoliko dana. Jedni drugima otimaju goste pa onda krene svađa koja nekad i eskalira. Ovo je već serija incidenata. Naprimjer, nekidan je jedan čovjek drugom ukrao goste na način da im je ponudio najam broda za 200 kuna manje i onda je nastao show. Gosti su u čudu gledali što se događa. Sramota je ovo za grad, ali i za turizam - kazao je očevidac koji je svedočio ružnim scenama.

Za komentar celokupne situacije zamoljen je Rikardo Novak, gradonačelnika Hvara.

- Uvek je bila borba među njima i čuo sam pre nekoliko dana da su se pojedinci posvađali, ali koji je tačan razlog tome stvarno ne znam. Svako od njih ima svoja mesta za prodaju, a mi takve situacije ako ih uočimo rešavamo na način da intervenišu naši redari i policija ako treba. No, svakako uvek osuđujem takvo ponašanje i smatram da se normalnim putem i razgovorom sve može rešiti - rekao je gradonačelnik Novak.

Autor: redportal.rs

#hvar

#tursiti

#turstički brodovi

#tuča