Vlasnik Tesle ponovo šokirao javnost novim projektom

Tokom događaja pod imenom Dan Tesle VI (odnosno Tesla AI Day), koji je upriličen juče, vlasnik istoimene kompanije Ilon Mask predstavio je projekat humanoidnog robota pod imenom Tesla Bot.

Po njegovim rečima, robot će imati masu od nepunih 57 kilograma, moći će da podigne oko 69 kilograma sa zemlje, a da nosi do 21 kilogram sa sobom.

Kada je sad već stari košmar o opasnosti da se ovakvi izumi otmu kontroli u pitanju, Mask kaže da nema razloga za brigu.

- Robot je napravljen tako da možete lako pobeći od njega, a vrlo verovatno ćete ga i nadjačati - napomenuo je on kroz smeh.

Robot će po svoj prilici koristiti tzv. autopilot softver (koji je razvila kompanija), a takođe će biti opremljen sa 8 kamera koje će slati podatke u neuro mrežu, za koju je rečeno da će biti u stanju da simulira rad ljudskog mozga. Naime, taj sistem bi trebalo da bude u stanju da proceni neposrednu okolinu, kao i da identifikuje putanju, predmete i slike.

- Već imamo automobile koji su polusvesni roboti na točkovima. I te kako je imalo smisla da nam sledeći korak bude stavljanje istog sistema u neku vrstu ljudske forme - naglasio je Mask.

Ukoliko vas više interesuje prezentacija i Tesla bot, možete je u potpunosti pogledati ovde. 👇

IZVOR: YT / CNET

Autor: redportal.rs

#Ilon Mask

#predstavljanje

#tesla bot