Draganče iz Otvorenih vrata nas je napustio 😔

Proslavljeni glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini od posledica koronavirusa na VMA.

Glumac je od prošle sedmice na odeljenju intezivne nege u Vojnomedicinskoj akademiji, a njegovo stanje se naglo pogoršalo u odnosu na prethodni period.

Široj publici je poznat po ulogama Srećka Šojića u filmovima Tesna koža i seriji Bela lađa, Metli bez drške, Otvorenim vratima.

IZVOR: YT / milos brankovic

Milan Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao.

Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena. Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja, prenosi Kurir.

Autor: redportal.rs

#SMRT

#Srećko Šojić

#lane gutović

#milan lane gutović