Čišćenje stana, za koje je bilo potrebno 10 boca izbjeljivača, trajalo je 30 sati

Nakon što je jedan stanar iz Engleske naglo napustio stan za koji je cele godine izbegavao da plaća kiriju, stanodavac je ostao bez reči - stanar je iza sebe ostavio hiljade limenki piva, odvratan toalet, nekoliko kesa opušaka i gomilu drugih gluposti.

Čišćenje stana, za koje je bilo potrebno 10 boca izbjeljivača, trajalo je 30 sati. Fredi Gillium Veb iz Engleske, profesionalni je higijeničar i vodoinstalater koji vjeruje da je tokom rada vidio najodvratnije stvari. Ali kada mu je dodeljeno da čisti stan u Hempširu, shvatio je da je pogrešio.

Fredija je angažovao vlasnik zgrade u kojoj se stan nalazi, nakon što je stanar koji nije plaćao kiriju čitavu godinu iznenada otišao. Naime, vlasnik stana je mnogo puta pokušavao da obiđe stanara i zatraži mu novac, ali je uvek nalazio izgovore da ga ne pusti unutra.

Kad ste otišli, za sobom je ostavio oko 8.000 limenki piva, puno pokvarene hrane i začepljenu VC šolju punu smeća. Kada je Fredie ušao u stan, ostao je bez reči - dočekala ga je gomila limenki u dnevnoj sobi koja je prekrila skoro čitav komplet. U kuhinji je nastao haos od pokvarene hrane, a pod u jednoj prostoriji bio je prekriven smećem i opušcima.

Navodno je stanar otišao bez najave, a vlasniku stana u kojem je rekao da je "ostavio mali nered" je samo poslao poruku. Fredie je čistio stan tri dana, oko 30 sati, i kaže da mu je nekoliko puta pozlilo - nešto što mu se nikada nije dogodilo dok je bio na poslu. Upotrebio je 10 boca izbjeljivača za temeljito čišćenje stana.

S druge strane, stanodavac se suočio sa štetom od oko 12.000 dolara zbog stanja stana i neplaćene zakupnine. Fredi kaže da mu se činilo da je čišćenje trajalo čitavu večnost, a nakon prvog dana nije se ni primetilo da neko pokušava da očisti stan. Kasnije je otkriveno da je VC šolja dugo bila začepljena, ali stanar nije ništa spomenuo o tome i nastavio je da je koristi.

Takođe misli da je stanar možda imao depresiju i problem sa alkoholom i da mu je svakako potrebna pomoć stručnjaka. Priča o "zakupcu iz pakla" postala je viralna, a većina onih koji su je čuli delili su Fredijevo mišljenje - stanar je nažalost sigurno imao problema sa depresijom ili nekim mentalnim poremećajem i trebalo bi da potraži stručnu pomoć, jer niko ne bi trebalo da živi u takvim uslovima.

Autor: redportal.rs

#Smeće

#Stanar

#Stanar iz pakla

#prljavština

#stan