Prekršili dogovor i zauzeli svetinju, oglasila se policija 😲😲

PredstavniciI Mitropolije crnogorsko-primorske ispoštovali su dogovor i odustali su od bogosluženja i okupljanja ispred crkve Sv. Preobraženja na Ivanovim koritima.

Međutim, "sveštenstvo" takozvane "CPC" izigralo je dogovor i u sredu veče upali su u crkvu u kojoj su dan kasnije "obavili obred"...

- U prethodnom periodu na današnji dan  na navedenoj lokaciji su bili prisutni službenici Uprave policije kako ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira. Upravi policije je od strane Mitropolije–crnogorsko primorske podneta prijava da planiraju na današnji dan da služe liturgiju u crkvi Sv. Preobraženja na Ivanovim koritima. Prijavu po Zakonu o javnim okupljanjima i javnim priredbama nisu bili dužni da podnesu. Policijski službenici su sveštenicima Mitropolije ukazali na aktuelnu situaciju, a Mitropolija–crnogorsko primorska je u cilju smirivanja tenzija donela odluku da ne služi liturgiju. Službenici policije su obavili razgovor i sa predstavnicima Crnogorske pravoslavne crkve koji su tom prilikom izjavili da na današnji dan neće biti prisutni u crkvi Sv. Preobraženja na Ivanovim koritima. Međutim, uprkos rečenom policija je kasno sinoć došla do saznanja da su u crkvu na Ivanovim koritima ušli predstavnici Crnogorske pravoslavne crkve - saopštila je Uprava policije Crne Gore, povodom nečuvene prevare.

Iz Uprave policije kažu da su preduzeli mere i radnje u cilju održavanja javnog reda i mira na pomenutoj lokaciji, a oko 10 časova prisutna lica su se razišla. 

- O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji događaju - kažu iz policije, koja je mirno posmatrala učesnike obreda, dok sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske i vernicima SPC nije bio dozvoljen dolazak do ove svetinje.

Autor: redportal.rs

#Crna Gora

#Miraš

#cpc

#svetinje