Najviơe je bilo prstenja, čak 18 komada 💍

Carinici su, u saradnji sa policijom, 13. avgusta 2021. godine na graničnom prelazu Gradina, otkrili i zaplenili neprijavljen zlatni nakit čija je ukupna vrednost procenjena na 23.000 evra.

Do ovog otkrića je doơlo kada je na red za redovnu kontrolu pristigao automobil Opel Vivaro nemačkih registarskih oznaka kojim je sedam putnika putovalo iz Bugarske ka Nemačkoj, saopơtila je Uprava carina.

Vozilom je upravljao 38-godiĆĄnji bugarski drĆŸavljanin, čija je supruga bila među putnicima. Nakon ĆĄto su na pitanje sluĆŸbenika svi odgovorili da nemaju niĆĄta da prijave, usledila je detaljna kontrola koja je to demantovala.

Naime, u torbi koja se nalazila iza vozačevog sediơta, za koju se kao vlasnik prijavila vozačeva supruga, među ličnim stvarima, otkriveno je i 760 grama neprijavljenog zlatnog nakita spakovanog u viơe plastičnih kesica.

Najviơe je bilo prstenja, čak 18 komada, potom 16 zlatnih narukvica, 5 pari minđuơa, 2 priveveska za kosu, 5 ogrlica, nekoliko narukvica i jedna ogrlica od veơtačkih materijala sa detaljima od zlata, ali i jedna pletena ogrlica sa dukatima teơka čak 266 grama.

Vozačeva supruga je izjavila da je reč o porodičnom nakitu, ĆĄto svakako ne moĆŸe biti razlog za neprijavu. Dobro je poznato su dragocenosti vrsta prenosivih sredstava plaćanja, te da se kao takvi, jednako kao i novac u gotovini, moraju prijaviti pri prelasku granice.

Autor: redportal.rs

#Zaplena

#granica

#nakit