Pakao koji je trajao 3 godine

U jednoj od epizoda podkasta Biznis Priče, otac najboljeg tenisera Novaka Đokovića prepričao je kako je jedan nesporazum doprineo da Novak i njegova porodica prođu kroz pakao. 😥

Srđan Đoković je 1999. godine bio u potrazi za investitorima, s obzirom da je kamp Nikole Pilića u to vreme koštao mnogo više nego što su oni mogli da zarade, tada je stupio u kontakt sa Zepter direktorom kog je povezao sa Nikolom Pilićem:

Stupio sam u kontakt sa Cepterovim direktorom u Beogradu, pa sam povezao Nikolu Pilića sa njim. Nikola je zakazao sastanak kod Milana Jankovića, vlasnika te kompanije, otišao je sa suprugom u Monako i objasnio mu o čemu se radi. Novak je tada imao 14, već je bio prvak Evrope, u dublu, ekipno i pojedinačno, u svim kategorijama. Objasnio mu je da je Novak veliki talenat, da će biti dobar igrač i Janković je rekao da će podržati to, iako ne bude uspeo, da će ga svakako podržati i da će stati iza njegovog boravka u akademiji. Nikola se vratio u Minhen i onda mi to ispričao, a ja sam bio presrećan, kao i čitava porodica.

A onda je došlo do problema:

Nakon nekoliko dana me je pozvao i rekao da od toga nema ništa, zato što je Janković pozvao Bobu Živojinovića, a on mu je rekao da Novak ima bolesno srce, bolesnu petu i da mu je tata nemoguć za saradnju, a nije poznavao ni tatu, ni Novaka. To mu je odgovorio zato što ga je ovaj pitao odakle sada Novak, kada sam ti dao nekoliko stotina hiljada maraka da napraviš klub u Beogradu, pošto je on uzeo 4 najtalentovanija klinca, među kojima nije bio Novak, a onda je on izgovorio to što je izgovorio i naredne 3 godine nam napravio pakao od života - rekao je Srđan Đoković.

Ceo intervju možete pogledati u nastavku 👇🏻:

IZVOR: YT / Biznis Priče

Autor: kurir.rs / redportal.rs

#Novak Đoković

#srđan đoković

#tenis