Jelena zaplakala posle poslednjeg meča za reprezentaciju 💔

Emotivno je bilo posle utakmice Srbija - Francuska u Super areni u Saitami. Manje je bilo važno to što su Francuskinje osvojile bronzu na Olimpijskim igrama. U fokusu su bile dve srpske igračice koje su ovog 7. avgusta odigrale poslednju utakmicu za reprezentaciju Srbije.

Kapitenka Jelena Bruks jedna je od njih. Druga je Sonja Vasić.

Bruksova nije skrivala suze. Nije bilo ni potrebe za tim. Plakala je dugo posle utakmice. Na terenu nakon što je sudija svirao kraj, a onda i u miks zoni pred novinarima. Što srpskim što stranim.,

Na naše "hvala, Jelena", Bruksovoj su se ponovo napunile oči suzama.

- Došao je i taj dan... Bilo mi je zadovoljstvo. Čast i zadovoljstvo da budem deo ovog tima toliko godina - bilo je prvo što je Jelena Bruks kazala.

Zastala je na trenutak da bi udahnula i ponovo zadržala suze.

- I kada nije valjalo i kada je valjalo i opet nije valjalo i sada kada opet valja, Jelena je bila uvek tu i nikada mi nije bio problem da obučem majicu na kojoj piše Srbija i nosim je preko celog leta. Bez obzira na to šta ostavljam iza sebe. Ovo leto mi je bilo najgore, najteže, ali zahvaljujući grupi devojaka sa kojima sam bila ove godine, mogla sam da izdržim do samog kraja.

Nije joj bilo potrebno postavljati potpitanja.

- Želela bih da se zahvalim KSS-u koji je sve naše prohteve i zahteve ispunjavao, hvala i Olimpijskom komitetu zbog toga kako su organizovali naš boravak ovde. Osećali smo se mirno, bezbedno, bez ikakvih problema. Tako da stvarno mi je bilo zadovoljstvo da igram. Zadovoljstvo mi je što potičem iz Srbije, i uvek ću se ponositi time bez obzira gde sutra budem živela. Uvek ću biti ponosna Srpkinja i uvek ću biti najveći navijaač Srbije u bilo kom sportu, a najviše ženske košarke.

Jelenina generacija učinila je čudo. Zbog te generacije o srpskoj ženskoj košarci ceo svet priča sa poštovanjem.

- Od 2013. kada smo iznenada bile četvrte na EP, što niko u tom trenutku nije očekivao, s obzirom kako smo igrali kvalifikacije pre toga, počelo je da se priča o Srbiji. To je bio trenutak kada je Srbija počela da se javlja ljudima. Onda je došla 2014, pa 2015, 2016. da ne pričamo sve šta se dešavalo. Svi znate i svi imate to upisano. Opet, drago mi je što sam bila deo svega toga da vratimo Srbiju na mapu Evrope i sveta i samo se nadam da će, ko god ostane i ko god bude deo toga, ceniti i potruditi se da, ne kažem da mora sve da se osvaja, ali barem da se potrudimo da Srbija bude tamo gde zaslužuje.

O Jeleninom gestu da samo nekoliko meseci nakon porođaja zaigra za Srbiju svi govore sa velikim poštovanjem. Onoliko velikim koliko taj gest to i zaslužuje. I sada, na dan oproštaja, prisetila se tog događaja.

- Svesna jesam koliko je to veliko, ali rekla sam posle toga da više nikada to ne bih uradila. To je bilo jednom i ko god da me pita, nikome ne savetujem da nešto tako uradi. Hvala Bogu nikakve posledice nisam imala, ali to je sve zahvaljujući ljudima koje sam imala oko mene, treneru, Savezu, onima koji su obezbedili da moje dete i muž budu sa mnom celo prvenstvo i zbog toga mi je bilo lako da to sve iznesem. Ali da to ponovim ikada više, u bilo kojoj situaciji - ne.

Za kraj, o Francuskoj, vrlo kratko.

- Bile su bolje i to su pokazale. Toliko godina smo ih mučile i uzimale medalje, danas je bio njihov trenutak. Kao što je naš bio protiv Španije u Valensije, tako je ovo danas bio njihov trenutak da nam vrate sve. Mogu samo da im čestitam i da budem preponosna na sve moje saigračice, na stručni štab, na sve kroz šta smo prošli sa njima i oni sa nama - zaključila je Jelena Bruks.

Autor: Blic

#Jelena Bruks

#KOŠARKA

#olimpijske igre