Milenko finale u Tokiju izborio osvajanjem 4. mesta u kvalifikcijama

Reprezentativac  Srbije u streljaštvu Milenko Sebić koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio bronzanu medalju jutros je doputovao u Srbiju.

Milenku je ovo bio 2. nastup na Olimpijskim igrama, prvi put je to bilo u Riju 2016. godine.

Milenko je finale u Tokiju izborio osvajanjem 4. mesta u kvalifikcijama.

U finalu discipline MK puška trostav na 50 metara, Milenko je bio bolji od takmičara iz Hrvatske, Norveške, Belorusije i Ukrajine, što mu je donelo bronzano olimpijsko odličje.

Foto: OKS - Olimpijski komitet Srbije/nepoznato

Po dolasku u Srbiju, na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, Milenko je izjavio da se utisci još uvek nisu slegli i da je onog momenta kada je osvojio kvotu za Igre znao, da ako osvoji medalju posvetiće je svojoj koleginici Bobani Momčilović Veličković.

- Za mene je bila velika čast da se borim za Srbiju na Olimpijskim igrama. Dobio sam veliki broj poruka podrške, zahvaljujem se svima koji su navijali za mene i za naš olimpijski tim - rekao je Sebić.

Milenko je takođe izjavio da mu je najteže bilo u osnovnom delu takmičenja, jer ako taj deo ne uradi dobro, neće doći do finala.

Foto: OKS - Olimpijski komitet Srbije/nepoznato

- Svako naše takmičenje je teško, i svi strelci koji se pojave na takmičenjima su strelci koji su veoma visoko plasirani. Znao sam da sam da moram da se borim do samog kraja, a to je borba i sa samim sobom, znao sam da sam taktički spreman, samo je trebalo da izdržim do poslednjeg hica. Kada sam ispalio poslednji hitac, znao sam da je to to, i tako je i bilo - rekao je Milenko Sebić

Dragan Donević, selektor za pušku, izjavio je da je prezadovoljan uspehom streljačke reprezentacije Srbije na Igrama u Tokiju:

Milenkov uspeh može biti iznenađenje za vas, ali za nije. Kvalifikacije je uradio sjajno, a finale još bolje. Milenko dolazi na trening 2 sata ranije, i odlazi posle svih. Na Igrama je 19 zemalja osvojilo medalju, mi smo 5. zemlja u Evropi, a sedma u svetu sa osvojenim medaljama i finalima koje smo ostvarili. Čestitam celoj streljačkoj reprezentaciji, ovo je istorijiski uspeh.

U ovom trenutku tim Srbije je na Igrama u Tokiju osvojio 5 medalja. Prvu medalju osvojio je Milenkov kolega Damir Mikec. Dve medalje za srpski taekvondo osvojile su Milica Mandić (zlato) i Tijana Bogdanović (bronza), dok su reprezentativci Srbije u basketu 3×3 osvojili bronzanu medalju.

Autor: oks.org.rs

#Milenko Sebić

#olimpijske igre

#vratio se u srbiju