Dejan Stanković objavio sastav ekipe

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju put ka Ligi šampiona, a u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija rival je Šerif.

Meč na stadionu Rajko Mitić počinje u 21 čas, a srpski šampion je favorit u meču sa moldavskim timom.

Na to je uticala i ubedljiva pobeda Zvezde od 5:0 protiv Kairata u revanšu drugog kola, te prolaska dalje uz ukupni rezultat 5:1.

Sastavi:

Zvezda - Borjan, Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Falko i Dioni.

Šerif - Atanasijadis, Kristijano, Arboleda, Dulanto, Žulijen, Kolovos, Ado, Til, Kastanjeda, Jansan i Traore

Za razliku od Šerifa, crveno-beli su kvalifikacije za Ligu šampiona počeli u drugom kolu kada su eliminisali kazahstanskog prvaka nakon poraza na gostovanju.

Tim iz Tiraspolja je kvalifikacije počeo u prvoj rundi dvomečom sa prvakom Albanije Teutom, bolji je bio Šerif i prošao ukupnom pobedom od 5:0. Potom je usledio dvomeč sa Alaškertom iz Jermenije i ukupan trijumf od 4:1.

Uoči utakmice u Beogradu je odrađen i žreb za plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, te će ili Crvena zvezda ili Šerif u poslednjoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Dinamo Zagreb - Legija Varšava.

- Dosta zavisi od nas kakav će rival da bude. Protiv Kairata smo ušli dosta jako, uz pritisak, to ćemo gledati i protiv Šerifa da uradimo. Uz jak pritisak, direktnu igru... da ne damo razmenu pasova. Imaju momke sa individualnim kvalitetom, ali igramo kod kuće i od nas dosta zavisi kako će Šerif igrati - rekao je Dejan Stanković o današnjem rivalu.

Autor: blic.rs

#Liga šampiona

#Sastavi

#kvalifikacije

#zvezda

#šerif