Planiraju se privatne ture koje će početi sledeće godine

Kuća u kojoj je Kurt Kobejn proveo svoje detinjsvo postala je istorijsko obeležje.

Arheološko odeljenje Vašingtona i odeljenje za Očuvanje istorije uključili su njegov dom registar kao u delu "istorijski značajnih mesta i zemljište".

Generalno, hteli smo da odamo priznanje nečemu što se dogodilo u njegovom domu,a što je bilo značajno. U ovom slučaju to je bio sam Kurt Kobejnt koji je u toj kući razvio svoju strast ka muzici, kao i svoje veštine. Svi u odboru su ovo prepoznali značajnost ovog mesta - rekla je izvršna direktorka odeljenja za Arheologiju i istorijsko očuvanje.

Trenutni vlasnik renovira kuću baš onako kako je izgledala u vreme kada je frontmen Nirvane tamo živeo. Planiraju se privatne ture koje će početi sledeće godine.

Ljudi ga se iz vremena kada je živeo u toj kući sećaju kao veoma srećnog klinca koji je pokazivao interesovanje za umetnost i muziku. Njegova baka je bila njegova najveća podrška, o čemu je on mnogo puta govorio. Prvu pesmu napisao je sa samo 4 godine. Međutim, njegova ličnost promenila se nakon razvoda njegovih roditelja.

Kurt Kobejn je sebi oduzeo život pre 27 godina. Bio je frontmen grupe Nirvana, a pored toga svirao je gitaru i pisao pesme. Bio je jedna od najuticajnijih ličnosti tokom 90-ih, međutim, tokom godina u kome je bio najuspešniji, pevač se borio sa depresijom, hroničnim bolovima, a kako bi se sa njima izborio upotrebljavao je velike količine lekova.

IZVOR: YT / Nirvana

Autor: redportal.rs

#detinjstvo

#dom

#kurt kobejn

#kuća

#nirvana