U većem delu Srbije u ponedeljak će biti pretežno sunčano

Ovaj tropski dan koji je dostigao i 40 stepeni, završiće se pljuskovima.

Kako navodi meteorolog Weather2Umbrella Đorđe Đurić, osim u Bačkoj i na severu Banata, gde je pala kiša, pred kraj dana ili tokom večeri pljuskova sa grmljavinom mogući su i u drugim predelima Vojvodine, ali i zapada Srbije.

- Oko 14 časova, sever i zapad Bačke zahvatio je oblačni sistem sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz osveženje. Ovaj sistem pristigao je iz Hrvatske i to kao znatno oslabljen. Oslabljeni hladni front usloviće da u ponedeljak na severu i zapadu Srbije bude i za 10 stepeni niža temperatura u odnosu na današnji dan i maksimalna temperatura biće od 28 do 30 stepeni, u Beogradu do 29, uz pojačan severozapadni vetar, koji će dodatno rashladiti vazduh - navodi meteorolog.

- Ipak, u većem delu Srbije u ponedeljak će biti pretežno sunčano, samo na severu i zapadu biće više oblačnosti. Inače, kako nad našim područjem preovladava jugozapadno visinsko strujanje, u višim slojevima atmosfere nalaze se i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa će padavine sadržati te čestice, što će ponovo biti vidljivo na vozilima i prozorima - objašnjava on.

IZVOR: FB / Weather2Umbrella

Autor: redportal.rs

#pesak iz Sahare

#pljuskovi

#sunčano