Država je okrenuta građanima i njihovom standardu

Isplata dodatne pomoći građanima, podizanje minimalca, kao i podrška za novorođeno dete dokaz su da ekonomija dobro stoji i da je država okrenuta građanima i njihovom standardu, izjavio je ministar finansija Siniša Mali, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

Kako prenose Novosti.rs, Mali je govorio o novoj pomoći za građane, o sprovođenju Trećeg ekonomskog paketa, kao i o rezultatima koje je Srbija ostvarila:

- U junu mesecu imali smo 25 milijardi dinara suficita, ovog meseca očekujem suficiti od 35 milijardi dinara. Mnogo nam je bolji rezultat, jača ekonomija, nego što smo predvideli početkom godine. Ove godine smo isplaćivali tri puta po 50 odsto minimalne zarade, juče smo isplatili autoprevoznike, svaki dobija 600 evra po autobusu. Polovinom avgusta isplatićemo još jednu punu minimalnu zaradu za ugostiteljstvo. Za građane ostaje još 30 evra u novembru, građani koji su se prijavili prvi put, dobiće automatski. Dodatno na 30 plus 30, naš plan je bio da damo dodatnih 50 evra za naše najstarije sugrađane. Tu ćemo pomoć isplatiti u septembru mesecu, ne moraju da se prijavljuju - rekao je ministar.
View this post on Instagram

A post shared by Siniša Mali, MBA, CFA, CAIA (@mali_sinisa)

IZVOR; IG / @mali_sinisa

O prijavi za novih 20 evra, Siniša Mali je rekao:

- Kada je novih 20 evra u pitanju, isplatićemo ih u decembru, polovinom novembra otvorićemo prijave, preko Uprave za trezor, kol centra, kao i ranije. Otvaramo mogućnost onima koji se nisu prijavili za 30 plus 30 evra, da se prijave. Otvaramo mogućnost i onima koji su postali punoletni - kaže ministar. Dodao je da će novac biti isplaćen uoči nove godine, te su očekivanja da će građani tu pomoć potrošiti i tako vratiti u ekonomiju, a država će naplatiti PDV.

Autor: novosti.rs

#ISPLATA

#Ministar

#siniša mali