Iznenadio je mnoge i doneo radost crno-belom taboru

Fudbalski klub Partizan plasirao se u 3. kolo kvalifikacija Lige konferencija kada je u 2. utakmici na gostujućem terenu savladao slovački klub Dunajsku Stredu sa 2:0!

Golove su postigli Danilo Pantić u ranoj fazi meča i Rikardo Gomeš u završnoj fazi utakmice, ali svi pričaju o golmanu koji je proglašen herojem crno-belih!

Golman i kapiten Partizana Vladimir Stojković napustio je klub, a priliku da brani gol crno-belih dobio je mladi 22-godišnji Aleksandar Popović.

IZVOR: TW / @FKPartizanBG

Svako bi rekao da je za branjenje gola potrebno iskustvo, naročito kada su u pitanju važne evropske utakmice koje se igraju na "jednu loptu". Ipak, mladi golman je zablistao i ulio veliku nadu crno-belom taboru!

Nakon fantastičnog izdanja i odbrane stopostotne šanse za protivnike, u 78. minutu Popović je uradio ono što mnogi nisu očekivali!

Majstorski je odbranio penal hrvatskom fudbaleru Andriji Baliću i osigurao svom timu prolaz u narednu rundu!

Posle utakmice je istakao da je dobro znao gde će lopta ići jer se pripremao za mogući penal.

- Ne bih iskreno isticao sebe jer najbitnija je sledeća utakmica. Večeras će biti malo slavlja, ali već od sutra gledamo ka Voždovcu i ostalim utakmicama. Radili smo analizu sa trenerom Jovšićem i otprilike sam znao gde šutira penal, bilo je samo pitanje tajminga - otkrio je Popović.

Pogledajte majstorsku odbranu Popa:

IZVOR: TW / @PartizanRetro

Pogledajte golove i najbolje momente meča:

IZVOR: YT / DAC 1904

Partizanov naredni protivnik je ruski Soči, a utakmice su na programu 5. i 12. avgusta.

Autor: redportal.rs

#aleksandar popovic

#dunajska streda

#fk partizan

#liga konferencija

#partizan

#penal