Uhapšen muškarac

SARAJEVO: Policija je u Sarajevu pronašla laboratoriju za uzgoj i proizvodnju marihuane, zaplenila 1,6 kilograma te droge i uhapsila muškarca E. Š. (34).

Hapšenje su izvršili policijski službenici Odeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga - Sektora kriminalističke policije Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, na osnovu naredbe Opštinskog suda u Sarajevu.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno je da je policija juče pretresla iznajmljeni stan u ulici Humska, na području opštine Novo Sarajevo, koji koristi E. Š., rođen u Užicu, a nastanjen u Sarajevu.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta kompletna laboratorija za uzgoj i proizvodnju marihuane, 1,6 kilograma marihuane, 15 stabljika visine od 10 do 150 centimetara biljke kanabis sativa, te 2 digitalne vage.

E. Š. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela "neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", "posedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, navodi se u saopštenju.

Po završenoj kriminalističkoj obradi E. Š. će uz službeni izveštaj o počinjenim krivičnim delima biti predat u nadležnost tužilaštvu Kantona Sarajevo.

IZVOR: TW / @mup_ks

Autor: Srna / Nezavisne novine

#Kanton Sarajevo

#Laboratorija

#Marihuana

#Sarajevo

#policija