The Speeder 😍

Još od kada je Star Wars uveo u našu maštu legendarni pod racing i leteće motore, slobodno možemo da kažemo da je većina ljudi bar jednom poželela da poseduje jedan. Srećom, zaista polako ulazimo u eru letećih vozila. Do kraja godine počinju trke letećih automobila, za njima nam stižu i LETEĆI MOTORI. 😎

Iz Jetpack Aviations nam stiže The Speeder, odgovor na sve naše SciFi molitve. Leteći motor na mlaznoj turbini je upravo završio svoji prvi test let i spreman je za sledeći stupanj proizvodnje.

Iako nije kompletirano vozilo poletelo, tako da kažemo, kompanija je testirala njegove VTOL (vertical takeoff and landing, odnosno vertikalno uzletanje i sletanje) sposobnosti koje čine temelj vozila. Testovi su pokazali da može da lebdi, skreće, da se kreće različitim pravcima i (najvažnije) da vrši korekcije naglih promena - što je ekstremno teško ako stojite na četiri mlazna motora u vazduhu.

View this post on Instagram

A post shared by JETPACK AVIATION (@jetpackaviation)

IZVOR: INSTA / jetpackaviation

Možda se pitate, šta je tu novo kada su dronovi sa rotorima činilo isto sve i to već rade godinama unazad? I u pravu ste, ali! Mlazni motori omogućavaju letelici da se kreće i više i brže od bilo čega što ima da se pronađe na tržištu.

Prema Jetpack Aviation, biće različiti modeli The Speedera, sve od rekreacionih modela pa preko vojni, teretnih koji će moći da se kreću i do 241 kilometar na čas i da se uspnu na visinu od čak 4.572 metara! 😃

Autor: redportal.rs

#Leteći

#Leteći motocikl

#Mlazni

#SCI FI

#motor

#trke