Incident u najvećem crnogorskom zatvoru u Spužu

U Istražnom zatvoru Spuž, u kom je nedavno vrelim uljem poliven pritvorenik Janko Vukadinović, ponovo se dogodio incident ali je ovog puta meta napada bio izvesni R. K, za kog crnogorska Pobjeda piše da je kao i Vukadinović blizak "škaljarskom klanu".

Kako navode, napad se dogodio iz iste sobe kao i prethodni put, po sličnom scenariju. Inače, napadač na Vukadinovića je identifikovan i on je prema pisanju crnogorskih medija, smešten u samicu.

- R. K. je izveden u šetnju i u trenutku kada je prolazio pored sobe u kojoj je smešteno pet osoba, koje se tretiraju kao "kavčani", kroz otvor sobe polili su ga vrelim uljem - piše ovaj list i navodi da se sumnja da je incident u kom R. K. nije zadobio povrede, nastavak sukoba kriminalnih klanova.

Napadnuti pritvorenik, navodno je iza rešetaka zbog sumnje da je trgovao narkoticima.

Vukadinović, koji je napadnut pre R. K., takođe je u pritvoru zbog šverca droge i učestvovanja u ubistvu Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića. U međuvremenu, crnogorsko specijalno državno tužilaštvo protiv njega je prikupilo nove dokaze vezano za pripremanje likvidacije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, dok su početkom godine boravili kao gosti Radoja Zvicera u Kotoru. On je i tada bio u pritvoru, ali se sumnja da likvidaciju pokušao da organizuje iza rešetaka.

Autor: kurir.rs

#Kavčani

#polivanje

#spuž

#vrelim uljem

#zatvor

#Škaljarci