Ranije lažno prijavio da su ga napali migranti

BANJALUKA: Vladimir Opaček uhapšen je zbog sumnje da je nakon svađe polupao automobil svoje devojke, njenog brata, a zatim na njihovoj porodičnoj kući polupao prozore, otkriva Srpska info.

Opaček je veoma poznat banjalučkoj policiji i do sada je više puta hapšen i osuđivan zbog teških krivčnih dela. Poslednji put u žiži javnosti se našao kada je lažno prijavio da su ga napali i pretukli migranti u Banjaluci. Iz Policijske uprave Banjaluka danas je saopšteno da je V. O. uhapšen zbog 2 krivična dela "oštećenja tuđe stvari".

Kako Srpska info saznaje, Opaček je juče ujutru oko 4.30 časova i 7.40 časova u potpunosti uništio automobile BMW i pežo. Jedno vozilo je bilo parkirano ispred hotela Meriot, a drugo ispred zgrade gde žive oštećeni. On je polupao prednja i zadnja stakla, kao i sva bočna stakla na oba automobila.

Ubrzo nakon napada, policija ga je identifikovala i uhapsila.

Opaček je lažno je prijavio da su ga 22. decembra kod Vitaminke u Banjaluci napala 3 migranta koji su ga, kako je tvrdio, posekli po licu i ukrali mu novčanik i ručni sat.

Tada je imao specifične povrede, koje nisu odgovarale priči o napadu, već je delovalo kao da se radi o preciznim rezovima.

Daljom istragom policija je utvrdila da je sam sebi naneo povrede i lažno prijavio razbojništvo.

Opaček je i ranije imao problema sa zakonom, osuđivan je i u BiH, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama. Prema podacima američkih medija, on je u saveznoj državi Mejn 28. juna 2013. godine osuđen na 10 godina zatvora zbog pljačke. Kazna mu je skraćena na 5 godina, dok je preostali deo kazne trebalo da bude uslovna sloboda. Iz zatvora je pušten u oktobru 2017. godine.

Po povratku u BiH nepravosnažno je osuđen na 4 godine zatvora zbog pokušaja ubistva nožem, a izrečena mu je i obavezna mera lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

Autor: Goran Obradović

#BANJALUKA

#Vladimir Opaček

#automobil

#devojka