Kada je umrla imala je samo 27 godina 😣

Popularna Britanska pevačica Ejmi Vajnhaus rođena je 14. septembra 1983. u Engleskoj. Sa 13 godina dobija gitaru i počinje da piše svoje prve konpozicije. Ejmi je izašla iz anonimnosti uz pomoć hrabrosti bivšeg dečka koji je poslao njen demo snimak u nekoliko producentskih kuća.

Nakon potpsiisvanja ugoovora sa jednom Ejmi objavljuje svoj prvi album Frank 2003. Album je biojedan od popularnijh tada pa su se Ejmine pesme stalno nalazile nasredini plejlista.

Već drugi Ejmin album je imao drugi muzički pravac, bio je inspirisan ženskim grupama iz 50-ih i 60-ih. Svih 11 pesama u potpunosti su producirali Salam Remi i Mark Ronson. Više puta se nalazio na 1. mestu britanske liste albuma, a pozicionirao se na 7. mestu Bilbordove liste 200 najboljih albuma u SAD.

IZVOR: YT / Amy Winehouse 

Ejmi Vajnhaus je umrla 23. jula 2011. Nađena je mrtva u svojoj kući u Londonu, a prema prvim policijskim izveštajima, razlog smrti nije bio poznat. Kasnije je objavljeno da je Vajnhausova umrla od trovanja alkoholom.

Poslednji koncert Ejmi Vajnhaus održan je u Beogradu, 18. juna 2011. Nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja da otpeva bar jednu pesmu, njen prateći bend je ispoštovao beogradsku publiku i svirao do kraja, dok je pevačica to ispratila smejanjem i igrom.

IZVOR: YT / This Is My Winehouse

Autor: Redportal.rs

#Engleska

#ejmi

#ejmivaj haus

#koncert