Nasilnik smešten u zdravstvenu ustanovu

Saša Dodić (50) iz niškog sela Popovac kojem je pretila doživotna robija zbog pokušaja teškog ubistva jer je 21. januara izbo nožem 3 komšija, umesto u zatvor biće upućen na psihijatrijsko lečenje.

Više javno tužilaštvo predložilo je da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi nakon što je veštačenje pokazalo da je duševno bolestan te da je zločin počinio u stanju neuračunljivosti.

Odluku o trajanju njegovog lečenja donosiće sud na osnovu periodične provere njegovog duševnog stanja koje će obavljati lekari Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu.

Dodić je nasrnuo na komšije Aleksandra Mičića (38), njegovu suprugu Mariju (34) i Sašu Ilića (45) koji je pokušao da ih zaštiti. Mičići su sa ćerkicom starom 4,5 godine i sinom (11) šetajući psa prošli kraj njegove kuće, a Dodić ih je pojurio nožem.

Prestravljeni ljudi su utrčali u Ilićevo dvorište, a napadač je nasrnuo najpre na Mariju koja je svojim telom zaštitila dete i ubo je kuhinjskim nožem dužine 12 cm zadnju levu stranu grudnog koša nanevši joj tešku telesnu povredu opasnu po život.

Kako saznaje Blic, policija je protiv Dodića podnela krivičnu prijavu za pokušaj teškog ubistva, ali je veštačenjem ustanovljen da pati od nespecifikovanog neorganskog duševnog oboljenja te će umesto da robija, biti upućen na psihijatrijsko lečenje.

- Govorili su nam da se sklanjamo od njega, pa gde kad živi 2 kuće od nas. I ko sad može mirno da spava kad zna da je moguće da se vrati u selo. Nadala sam se da će robijati nekoliko godina, da bar to vreme budemo mirni, a onda kad se vrati da se selimo iz Popovca. Njemu je sve smetalo i deca i ljudi, bilo je pitanje dana kada će napasti – kaže Marija.

Autor: Blic

#komšija

#mačka

#napad

#pas