Novi odgovor Partizanu

KK Crvena zvezda bi mogla da dovede još jedno zvučno pojačanje ovog leta. Navodno su crveno-beli zainteresovani za usluge američkog beka Džeroma Robinsona.

Već je Zvezda dovela pet pojačanja, Arona Vajta, Nikolu Ivanovića, Luku Mitrovića, Stefana Lazarevića i Nikolu Kalinića, a sa Robinsonom bi tim Dejana Radonjića bio dodatno ojačan.

IZVOR: TW / @AStroggylakis

Na NBA draftu 2018. je Džerom Robinson, sada 24-godišnji košarkaš, bio 13. pik, izabrali su ga Los Anđeles Klipersi za koje je i odigrao ruki sezonu u najjačoj ligi na svetu. Klipersi su potom krenuli u formiranje supertima sa Lenardom i Džordžom, a Džerom Robinson je trejdovan u Vašington nakon 42 odigrane utakmice.

Više od tri meseca je Robinson slobodan igrač nakon što je završio ugovor sa Vizardsima, a afirmisao se u SAD još pre NBA, dok je igrao za Boston koledž i imao sjajne partije, poput one protiv Notr Dama kada je ubacio 46 poena.

Međutim, u NBA se nije snašao. U prvoj sezoni je imao svega 3,4 poena po utakmici, u drugoj 2,9, a u Vašingtonu do kraja sezone 19/20 9,4 poena. Protekle sezone je odigrao 17 mečeva na kojima je prosečno postizao 4,7 poena.

Autor: blic.rs

#KOŠARKA

#crvena zvezda

#robinson džerome

#zvezda