Najbolji teniser sveta puca od samopouzdanja

Danas Nole kreće u Tokio, na Olimpijske igre i zlato koje mu jedino nedostaje u neverovatnoj karijeri! 😎

Pred odlaska na Daleki istok održao je konferenciju za medije i pričao o najvišim ciljevima koje je sebi postavio do kraja sezone.

- Najlepši mogući način da odem iz Beograda je uz ovoliko ljudi ovde. Lepo je na ovaj način otići u Japan gde imam najviše ambicije. To sam spomenuo već posle Rolan Garosa i Vimbldona, idem na najviše odličje, naravno na zlato, to nije tajna. Četiri grend slema i Olimpijske igre je ono što sam sebi zacrtao... Napet je raspored, grend slemovi su blizu Igara, ali dobro sam se spremio - započeo je Nole.

IZVOR: TW / @ScepanCar

Otkrio je da odlazi u Tokio pun samopouzdanja:

- Imao sam puno dobijenih mečeva što ulije samopouzdanje i poletnost, pa kada igrate za svoju zemlju to je velika čast i privilegija. Najlepši momenti koji može sportista da doživi. Ja sam deo individualnog sporta, retke su prilike za timski, fali mi zlato sa Olimpijade. Odlično se osećam, motivisan i insipiran - rekao je Nole sa osmehom na licu.

IZVOR: TW / @OKSrbije

Osvrnuo se Nole i na rivale koji ga očekuju u Tokiju uprkos otkazima mnogih igrača iz Top 10:

- Ima otkaza, ali dosta dobrih je i tamo... Cicipas, Medvedev i Zverev su tu. Treba doći do finala, učestvovanje na Igrama nosi pritisak i emocije koje se nose. To je drugačije od turnira. Tretiraću ih kao sve ostale turnire kako bih bio usredsređen na Igrama - rekao je Đoković.

A onda je usledio i emotivan trenutak za srpskog tenisera koji važi za velikog patriotu. Na kraju konferencija je Akademski hor Kolegijum muzika otpevao Bože pravde, a Nole je odmah ustao i otpevao celu himnu iz sveg glasa iako mu je rečeno da sedi:

IZVOR: TW / @malasirena111

Srećno, Nole! Čekamo tvoj povratak sa zlatnom medaljom! 🏆

Autor: redportal.rs

#Tokio

#boze pravde

#novak djokovic

#olimpijske igre