Najveći broj izloženih eksponata je iz fonda Muzeja nauke i tehnike, Laboratorije za akustiku Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Lola Audio DOO

Izložba Audio-industrija u Srbiji Miomira Mijića koja je posvećena istoriji razvoja industrije audio-uređaja i sistema na našim prostorima od 30-ih godina prošlog veka do danas biće otvorena od 20. jula do 31. avgusta u u Galeriji 51 u organizaciji Muzeja nauke i tehnike.

Na izložbi ćete saznati koje su prve sprave stigle u Srbiju, a koje su mogle da reprodukuju zvuk, ali i koji je uređaj ključan za početak razvoja audio-industrije na našim prostorima.

Saznaćete i više o proizvođačima između dva svetska rata, kao i o velikom zamahu razvoja nakon Drugog svetskog rata, o značaju proizvodnje koja je snabdevala čitavu Jugoslaviju najrazličitijim komercijalnim i profesionalnim uređajima.

Najveći broj izloženih eksponata je iz fonda Muzeja nauke i tehnike, Laboratorije za akustiku Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Lola Audio DOO.

Organizatori izložbe podsećaju da je pojava audio-tehnike obezbedila ogroman civilizacijski pomak u ljudskoj komunikaciji prevazišavši fizička ograničenja, i omogućivši da se zvuk čuje dalje i kasnije.

Sa audio-tehnikom civilizacija je počela da ostavlja zvučne otiske minulih vremena, a s vremenom je udružena sa drugim oblastima tehnologije omogućila da zvučne komunikacije po potrebi mogu biti i globalne.

Autor: Tanjug

#Izložba

#Srbija

#audio-industrija

#muzej nauke i tehnike