Dečko ranjen u nogu

Pripadnici Policijske stanice Srbac uhapsili su Milu Kovačevića (24) iz tog mesta zbog sumnje da je nesrećnim slučajem na svadbi ranio muzičara Dragoslava Bučića (32) iz Loznice.

Portparol PU Gradiška Vesna Vučić je rekla da je Kovačević osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti. Nakon ranjavanja, Bučić je prevezen u Unuverzitetski klinički centar Republike Srpske na dalje zbrinjavanje.

- Policijskoj stanici Srbac je u juče 2.15 časova prijavljeno da je u prostorije zdravstvene ustanove u toj opštini dovezena osoba sa povredama leve natkolenice, koje je zadobilo od vatrenog oružja. Policija je po prijavi utvrdila da postoje osnovi sumnje da je Milo Kovačević iz Srpca u mestu Povelič, upotrebom vatrenog oružja naneo povrede toj osobi - pojasnila je Vučićeva.

Prema nezvaničnim informacijama, Kovačević je bio na svadbi i nakon završenog veselja ispred svoje kuće uzeo je pušku da ispuca koji metak.

Tokom nestručnog rukovanja, umesto u vazduh Kovačević je hitac ispalio u pravcu šatora gde su sedeli muzičari i tom prilikom Bučić je ranjen u nogu.

O ovom događaju obavešten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv počinioca dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom delu, prenosi Mondo.rs.

Autor: mondo.rs / TV BN

#Pucanj

#ranjavanje

#svadba