Kako su rekli radnici, pretpostavka je da će se u narednom periodu srušiti oštećena zgrada, jer misle da joj nema spasa

Na zgradi u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, koja se delom juče urušila zbog radova na parceli pored, danas se vide nove pukotine zbog čega radnici strahuju da može doći do novog obrušavanja, pa čak i rušenja celog objekta!

Radnici tokom celog današnjeg dana zatrpavaju rupu u kojoj je kopan temelj za novu zgradu, kako bi se sprečilo kompletno obrušavanje. To je, kako nezvanično kažu na licu mesta, prvi bezbednosni korak, pre nego što se razmotri iznošenje preostalih stvari.

Radnici sa gradilišta su novinarima ukazali na nove pukotine, zbog čega strahuju da postoji šansa da se sruši i ostatak objekta. Upravo iz tog razloga se tokom celog dana zatrpava rupa, a kako smo nezvanično saznali na licu mesta, nakon toga, ukoliko se proceni da je bezbedno, oštećeni stanari će moći da uzmu deo svojih stvari koje su im ostale u stnaovima.

- Taj proces će trajati čitav dan, potrebne su velike količine zemlje i kamenja - kažu nezvanično radnici i dodaju da se nadaju da najavljena kiša neće stvoriti dodatne komplikacije.

Kako su rekli radnici i dalje anonimnog investitora, pretpostavka je da će se u narednom periodu srušiti oštećena zgrada, jer misle da joj nema spasa. Nakon toga, trebalo bi da se na ovom mestu gradi nova zgrada.Materijal za zatrpavanje temelja dovozi i radnik koji se u poslednjem momentu izvukao iz mašine na koju se obrušio deo zgrade.

Prema rečima očevidaca, pucanje zida uočili su prvo radnici gradilišta pored, te su upozorili one koji su kopali temelje. Radnik koji je upravljao mašinom koja je ostala zatrpana, prvo je izleteo na ulicu, a potom je pošao nazad kako bi spasao mašinu.

Autor: redportal.rs

#urušavanje

#vidovdanska ulica

#vračar

#zgrada