I to samo za jedno pojačanje

Hrvatska košarkaška reprezentacija nije uspela da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju, ali ni na nekim ranijim takmičenjima nisu imali previše uspeha. Selektor Hrvata Veljko Mršić u intervjuu za Vecernji.hr govorio je o stanju hrvatske košarke.

Mršić se dotakao i situacije sa košarkom u Srbiji:

Naši klubovi su u finansijskom zaostatku u odnosu na regionalnu konkurenciju. Pa jedan Mornar iz Bara ima budžet kao tri naša kluba zajedno. Pa pogledajte vi samo koga je doveo Partizan - Zeka Ledeja i Kevina Pantera, obojicu iz Milana. A taj Panter, koliko čujem, vredi 1.200.000 evra godišnje, a naša tri vodeća kluba, Split, Cibona i Zadar, imaju zbirni budžet od 1.500.000 evra. Ili dvojica Igokeinih Amerikanaca, Klemons i Karmajkl, vrede koliko i ceo budžet Zadra. S poreznim sistemom kao članice Evropske unije nama je teško da konkurišemo zemljama u okruženju koje nisu u EU.

U Partizan se ove sezone vratio Željko Obradović, pa crno-beli stvaraju tim koji će se naredne sezone boriti za osvajanje ABA lige, ali i Evrokupa. Izgleda da se to komšijama ne dopada.

Autor: vecernji.hr / redportal.rs

#Hrvatska

#Kosarka

#partizan

#veljko mrsic