Kinez Guo Gangtang ponovo se sastao sa svojim sinom nakon dvadesetčetvorogodišnje potrage tokom koje je na motociklu prešao više od 500.000 kilometara širom zemlje.

Gangtangov sin je otet pre 24 godine ispred porodične kuće u provinciji Šandong, a otelo ga je dvoje krijumčara ljudima.

Foto: PRINTSCREEN YT/ 青蜂侠

Otmica njegovog sina poslužila je kao motiv za film iz 2015. godine u kojem glavnu ulogu tumači zvezda Hongkonga Endi Lau.

Otmice dece su veliki problem u Kini, gde godišnje bude oteto nekoliko hiljada mališana.

Ministarstvo za javnu bezbednost saopštilo je da je policija oteto dete pronašla pomoću DNK analize. Dvoje osumnjičenih za otmicu su kasnije pronađeni i uhapšeni.

Žena, koja je sa osumnjičenim muškarcem u vreme otmice bila u vezi, videla je dečaka dok se sam igrao ispred porodične kuće i odvela ga na autobusku stanicu. Tu ju je čekao njen tadašnji partner.

Gangtangov sin je otet 1997. godine, a on ga je tražio vozeći motocikl u više od 20 provincija širom Kine. Lepio je plakate sa fotografijama svog sina i potrošio svu ušteđevinu. Spavao je ispod mostova i prosio kada je ostao bez novca.

Tražeći sina postao je istaknuti član kineske organizacije za traženje nestale dece i do sada je pomogao u rešavanju sedam slučajeva.

Autor: Kurir.rs

#kina

#našao otetog sina

#otmica dece