Dubok je 60 m 😱😨

Iako ih ima mnoštvo, Dubaji je dobio još jednu atrakciju, a u pitanju je najdublji ronilački bazen na svetu. Dubok je 60 metara i zove se Deep Dive Dubai.

Napunjen je sa 14 miliona litara slatke vode, zapremine 6 bazena olimpijske veličine i najmanje je 4 puta veći od bilo kog drugog ronilačkog bazena na svetu. Juna 27. je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najdublji bazen za ronjenje. Trenutno je otvoren samo na poziv, ali će biti otvoren za javnost kasnije ove godine. Prestolonaslednik Dubaija šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktoum, inače vatreni ronila, bio je jedan od prvih posetilaca i svoje iskustvo podelio je na društvenim mrežama.

View this post on Instagram

A post shared by B L U E W I N G S © (@bluewingsleb)

IZVOR: IG / bluewingsleb

Temperatura vode se održava na 30 stepeni Celzijusa, koja se smatra kao ugodna za nošenje tankog mokrog odela ili kupaćih kostima. Bazen se nalazi u zgradi u obliku ostrige, na površini od 1.500 m2.

Međutim, to nije sve. U bazenu se nalazi čitav jedan grad. Naime, ronioci mogu istražiti napuštene potopljene gradske stanove i igrati npr. bilijar. Unutar bazena ugrađeni su vrhunski sistemi osvetljenja i ozvučenja.

Foto: Instagram.com/forbesmiddleeast

Bazen je ujedno i studio za podvodni film, najveći te vrste u regionu. U blizini objekta nalazi se soba za uređivanje medija. Ovde možete dobiti i uslugu obuke u ronjenu za početnike, ali i za sertifikovane ronioce.

Da bi obezbedili sigurnost svih posetilaca, u bazenu se nalazi 56 kamera, kao i najnaprednija hiperbarična komora u regionu sa kapacitetom za 12 ljudi.

IZVOR: YT / CNBC Television 

Autor: redportal.rs

#Dubaji

#bazen

#najdublji ronilački bazen

#ronilački bazen