Teoretičari zavere imaju novu teoriju... zavere

Dugo ništa novo nismo čuli od teoretičara zavere, ali taman kad smo mislili da ne mogu da smisle nijednu novu neproverljivu spekulaciju, jedna je stigla do nas! Naime, sve češće se u tim krugovima može čuti tvrdnja o mogućem postojanju vanzemaljskih baza za njihove letelice, koje se nalaze izuzetno duboko ispod površine mora i okeana.

Ova teorija se zasniva na velikom broju viđanja NLO-a u reonu Solomonskih ostrva u Okeaniji (grupa ostrva koja se nalazi istočno od Nove Gvineje). Navodni svedoci govore da su videli letelice koje izranjaju iz okeana, na mestima na kojima su tonuli ratni brodovi tokom Drugog svetskog rata, pre nego što bi nestajali u jezerima ili vulkanskim grotlima na nekim od ostrva.

O ovoj teoriji je bilo reči i u emisiji Ancient Aliens na kanalu History, čiju najavu možete videti ovde 👇:

IZVOR: YT / HISTORY

- Postoje izveštaji da objekti, čudna svetla, zapravo izranjaju iz voda okeana i da se neko vreme kreću, pre nego što nestanu. Obično ih vide ljudi na plaži ili ribari na moru, koji kažu da nekada prođu toliko blizu njih da osete vrelinu koju isijavaju ovi objekti - rekao je Endrju Kolins, inače autor knjiga na ovu temu.

Sličnu priču je ispričao i još jedan entuzijasta Majk Bara, koji kaže da svedočenja često govore o svetlima koja ulaze i izlaze iz vulkanskih otvora ili planina na obližnjim ostrvima.

- Celo ovo područje je jako zanimljivo kada su viđanja neidentifikovanih letelica u pitanju - kaže on.

Nažalost, autori i entuzijasti koji vole da iznose ovakve tvrdnje retko kada imaju objašnjenja kako se ta viđanja gotovo uvek dešavaju u retko naseljenim mestima do kojih je teško i doći da bi se ijedna od tih priča proverila, kao i kako to u današnje vreme kada skoro svaki čovek na planeti ima mobilni telefon sa kamerom - takvih snimaka uglavnom nema? 🤔

Autor: redportal. rs

#NLO

#Vanzemaljci

#podvodne baze