Igračima je dozvoljeno da odlučuju o sudbini različitih istorijskih ličnosti

Igrica za mobilne telefone koja omogućava korisnicima da "sude" poznatim istorijskim ličnostima izazvala je ozbiljno nezadovoljstvo jevrejskih grupa u Australiji, posebno zbog činjenice da se u njoj nalazi lik Adolfa Hitlera.

Aplikacija "Sudnji dan: Božji anđeo - Raj ili pakao?" (Judgment Day: Angel of God - Judge & Rule: Heaven or Hell?) iz Gugleove i Eplove prodavnice aplikacija je preuzeta više od milion puta.

Igračima je dozvoljeno da odlučuju o sudbini različitih istorijskih ličnosti, birajući da li će ih poslati u raj ili pakao, na osnovu onog što su činili tokom života. Jedan od likova kome treba suditi je nekadašnji lider nacističke Njemačke i diktator Adolf Hitler, koji je u igrici prikazan kako stoji ispred ćelije pune zatvorenika i obavještava korisnike da je "ubio milione ljudi u koncentracionim logorima".

IZVOR: YT/Cool Game

U drugoj sceni Hitler je prikazan kako se vozi na tenku, uz informaciju da je uveo svet u rat u kome je stradalo 60 miliona ljudi, prenosi. Predsednik Komisije za borbu protiv kleveta Dvir Abramovič kaže da je "igra dokazala da smo dostigli stravičan minimum poštovanja i da zloupotreba holokausta ne može biti vulgarnija."

- Nema ničeg smešnog, ni zabavnog u čudovištu kao što je Hitler, odgovornom za istrebljenje šest miliona Jevreja, uključujući 1,5 miliona dece - rekao je on. Abramovič je pozvao i kompanije Gugle i Epl da "odmah povuku ponižavajuću igru sa svoje platforme i da se izvini", ističući da ne razumije razlog zbog čega je igrica uopšte i odobrena.

Autor: redportal.rs

#Epl

#Hitler

#gugl

#igrica

#pakao

#raj