Bake i deke držali u nehumanim uslovima, a uzimali pare od porodica kao da je sve u redu 😥

Danima je u javnosti tema Dom za stare Holidej haus i način ophođenja prema strarim ljudima. U uspovesti žene koja je pre nkoliko godina radila tamo u javnosti su isplivali šokantni detalji nebige o ljudim čije im porodice debelo plaćaju da čuvaju njihove najmilije.

U ispovesti, bivša radnica Zorica Kljajčin navodi brojne strahote kojima su korinici bli izloženi:

-  Unutra je uvek bilo sedam, osam ljudi. Neki su bili vezivani, neki i u podlivima od vezivanja. Prostorija se nije provetravala jer su jaukali, pa su kiseonik i dnevnog svetla dobijali samo kada ja ribam prozore. Unutra su bili ljudi koji su jako dementni, u lošem stanju, kao i oni koji su umirali od karcinoma. Bili su gladni, a ja sam i opominjana jer sam im doturivala keks, ili hleb, šta uspem da unesem. Uskraćivali su im i vodu da bi im samo jednom dnevno menjali pelenu, jer su ih toliko i obilazili .Sećam se jednog deke kog je ćerka ostavila u domu, bila mu je amputirana jedna noga.

- Objašnjavao mi je ko mu je ćerka, molio da je nađem i da joj kažem da ga izvuče jer ga drže kao psa. Posebna je priča što su unutra zaključavani i muškarci i žene, pa sam tako jednom zatekla ženu koja je polu gola igrala pred svima. Kada sam to pričala negovateljicama, od kojih su neke frizerke i veze sa poslom nemaju, govorile su da ih nije briga za to. Dešavalo se nekada da se potuku, ili da ovi koji su odvezani vezanima uzimaju hranu. Unutra je bilo kao u logoru, i to su scene koje nikada neću zaboraviti - pričala je uzrujana sagovornica Kurira.

Gornji spratovi imaju broj kreveta koliko licenca nalaže, međutim, prema tvrdnjama, unutra postoje 2 objekta koja u vreme kada ona nije radila nisu bila registrovana, a u njima su ležali korisnici. Jedan od tih je i sporni suteren u kojem je preminula Snežana Pantelić, a drugi je, kako kaže, prostorija koja se iz dvorišta graniči sa kuhinjom. Ona je rekla da je kao higijeničarka ulazila i u taj suteren, ali da ga je uvek otključavala i zaključavala.

Njena priča potvrđena je i na Instagram storiju stranice @moj_beo_grad

Foto: Instagram.com/ Story /moj_beo_grad

Autor: Kurir.rs / Redportal.rs

#dom za stare

#ispovest

#mucenje