Novica: Prva era u Partizanu je nešto najlepše što mi se desilo u životu

Bori se do kraja, ne odustaj!

Kada hodate svojom ulicom, svojim krajem, svojim kvartom, ili kako već zovete, obratite pažnju na decu koja se igraju. To su deca koja sanjaju snove, velike i male. Neki će ih ostvariti, a neki neće. Bilo kako bilo, ne treba im oduzimati mogućnost da sanjaju i da se bore za svoje snove. Jer možda će neko od te dece biti legenda.

Novica Veličković je otac i suprug, ali i zvezda vodilja deci širom Srbije. To je čovek koji vaspitava decu kako se bori za svoje ciljeve i sa kakvom predanošću i žarom se bori i kako se brane i neguju vrednosti u koje se veruje. Počeo je kao dete, a završava kao istinska legenda. Završava kao vojnik Partizana!

Veliki Miloš Crnjanski je o takvim ljudima napisao:

Ne treba dirati vojnika. Taj zanat je sam po sebi dovoljna nesreća. Vojnik je sam po sebi mučenik, i nije čovek kao drugi ljudi.

Novicu ne treba dirati, treba da ode kada to zaista može da uradi. Ako je to ovaj trenutak, salutirajmo velikom borcu.

Za Novicu ovaj zanat nije bio nesreća. Za Novicu je ovaj zanat bio život, a to će i ostati.

Novica nije kao drugi ljudi! Novica je legenda!

IZVOR: YT / Mozzart

Godine su prošle od prvog meča, od prvih poena, od prvih blokada, od prvih pobeda, od prvog trofeja, od prvih suza... Godine su prošle od početka službovanja instituciji kakva je Partizan. Novica je primer onoga što Partizan jeste, Novica je sve ono što istinski navijači Partizana vrednuju. Novica je dete Partizana koje vaspitava i koje će vaspitavati neke nove klince.

Zato, Novice, odigraj još jedan tango pre nego što okačiš patike o klin. Odigraj samo još jednu, da možemo plakati i veseliti se onome što jesi. Da ti možemo reći hvala i da ti možemo aplaudirati. Odigraj da napunimo Arenu. Odigraj je za sebe. Odigraj je za sve nas. Odigraj taj tango, još samo jednom, kao nekada pre!

Novice, prijatelju, vojniče, brate, odigraj još jednu da ljudi mogu doći i deci pokazati legendu. Da deca vide i uče šta znači vernost, požrtvovanje, bol, sreća, ljubav... Odigraj da bi otac mogao da stavi sina na rame i kaže mu "Vidiš, to je Novica Veličković, to je čovek!"

Bori se do kraja, ne odustaj!

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#POVLACENJE

#Penzija

#novica velickovic

#partizan