Klepetan ostao bez svoje dragane 💔

Region je ostao bez svog najlepšeg ljubavnog para 💔, a predivni Klepetan bez svoje dragane. Uginula je roda Malena 😥😥😥.

- Da, preminula je. U 6. mesecu, pala je kad je silazila sa gnezda. Bila je tu kod mene u kući 10-ak dana i potom je preminula. Klepetan je isto tu, ali ovog proleća nisu imali mladih. Ostajemo Klepo i ja. Biću tu i dalje za njega. Malenu sam pokopao na posebnom mestu - rekao je Stjepan Vokić (85), čovek koji se brinuo o rodi Maleni 28 godina, piše Telegraf.rs.

Podsetimo, roda Malena i roda Klepetan deo su ljubavne priče koju Hrvatska, čitav Balkan, pa i svet prate već dugi niz godina. Klepetan je prošle godine Malenoj došao 5. aprila ujutro oko 6 sati.

- Čuo sam klepetanje ispod prozora. Pomislio sam ko bi to mogao biti tako rano, otvorio sam prozor i video sam rodu prljavog perja kako stoji ispod prozora. U čudu sam upitao: Klepo, jesi li to ti? On je samo nakrivio glavu, ali se nije pomerao, znao sam da čeka da mu dam nešto da jede. Nasekao sam mu sirovog mesa i izneo napolje. Bilo je prohladno i Malena je bila u svojoj zimskoj nastambi čula je Klepetana i mene, počela je neprestano da klepeta. Kada je pojeo meso, uzleteo je u gnezdo, a ona je bukvalno kucala kljunom na vrata. Pustio sam je napolje i ona mu je otišla gore, nakon uzajamnog klepetanja usledilo je što obično biva - ispričao je prošle godine Stjepan Vokić dok se još nadao da će se i ove godine ljubavnici sastati.

Autor: Ivana Nikolić

#Klepetan

#Malena

#Roda

#SMRT